Bárczay János Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

,,Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam...,,

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Honlap Alapítványunk

Megújult a Szántói Gazdász Alapítvány

Nyomtatás

Tisztelt Támogatóink!

 

A Szántói Gazdász Alapítvány újra támogatható! Szántói Gazdász Alapítvány adószám: 18406432-1-05

 

Története, célja:

1989-ben iskolánk akkori tanárainak- akik egykoron maguk is ebben az intézményben tanultak- tenni akarásából megszületett a Szántói Gazdász Alapítvány. Célja az volt, hogy a „TEKIS” diákok által elért jó eredményeket jutalmazza, az arra érdemeseket támogassa.

 

Alapító tagok: Farkas István, Firmánszky Gábor, Gyulai János, Kiss Tibor, Lukács Zsolt, Nagy Ottó, Obbágy András, Pintér Sándor, Szőke András, Tóth István, Varga Sándor, Vizi Károly.

 

Az alakuláskori 12.000 Ft alaptőke – hála a támogató szülőknek, volt diákoknak, iskolánk tanárinak és dolgozóinknak, valamint termelőüzemeknek, az iskolánkkal szimpatizáló magánszemélyeknek, mára meghaladja a 2 millió Ft-ot. Első ízben 1992-ben támogattuk az arra érdemes diákjainkat (7 főt). Ez a szép hagyomány a mai napig is folyamatos, támogatás, ösztöndíj, jutalom, formájában.

Az évek során több alkalommal változott az alapítvány vezetőségének összetétele és az alapító tagok közül sincs már sajnos mindenki közöttünk, de a célok semmit sem változtak.

Az alapítvány kuratóriuma jelenleg két tagból, egy alapítóból és egy egykori diákból - Tóth István és Tóth Gergő- és az elnökből – Farkas József- tevődik össze.

A Szántói Gazdász Alapítvány 2017. január 02-án megkezdte eddigi működésének legnagyobb horderejű vállalkozását. Beindította a Szántói Tanodát! Az EFOP-3.3.1-15-2015-00226 azonosítószámú projekt segítségével több, mint 29.000.000 Ft támogatáshoz jutott szervezetünk.  A fő cél itt is iskolánk tanulóinak támogatása ebben a körben, első sorban a hátrányos helyzetű diákok kapnak segítséget. A tanoda jelenleg 30 fővel működik.

Alapítványunk továbbra is nyitott. Őszinte tisztelettel megköszönöm az eddigi támogatást, egyben kérek mindenkit, akik akarnak és tudnak segíteni, hogy az SZJA 1 %-os támogatásukat a Szántói Gazdász Alapítvány  /adószám: 18406432 – 1 – 05/ számára ajánlják fel esetleges egyéb adományaikat az Alapítvány 11734176 – 20001027 – 00000000. számú bankszámlaszámra utalják.

Bízva abban, hogy későbbiekben még több arra érdemes szántói „TEKIS” tanulónkat tudjuk jutalmazni, támogatásukat előre is köszönöm.

 

Farkas József
a kuratórium elnöke