Skip to content
  • Facebook oldalunk
  • E-mail
  • Telefon
  • Cím

Mg. Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

  • Felvételt nyert tanulók listája
  • Képzések
    • Felnőttek szakmai képzése
      • Az Északi Agrárszakképzési Centrum által meghirdetett képzések, képzési programok
        • Borász
        • Élelmiszeripari gépjavító
        • Erdészeti harveszter- és forvarder-kezelő
        • Erdészeti forvarderkezelő
        • Sütő-és cukrászipari szakember
        • Tejipari szakmunkatárs
        • Biogazdálkodó
        • Lóápoló és gondozó
        • Állatorvosi asszisztens
        • Méhész
        • Faápoló
        • Kertészeti árudai eladó
        • Vertikális kertész
        • Falusi vendéglátó
      • Felnőttképzés nyilvántartása
      • Képzési programok
      • Felnőttképzés jelentkezési lapok
    • Technikum
      • Mezőgazdasági technikus
    • Szakképző iskola
      • Szakács
      • Gazda
    • Felnőttek szakmai oktatása
      • Az Északi Agrárszakképzési Centrum által meghirdetett szakmai oktatások, képzési programok
      • Gazda
      • Mezőgazdasági technikus
    • Részszakma
      • Állatgondozó
      • Aranykalászos gazda
      • Mezőgazdasági munkás
  • Közérdekű adatok
    • Dokumentumok
    • EASZC belső szabályzatok
    • Fenntartó
    • Osztályok
    • Tanáraink
    • Engedélyezett képzések a 2024-2025. tanévre
    • Szakképzés 4.0
    • Szakképzési munkaszerződés lehetőségei
    • Szakmai és érettségi vizsgák eredményei
    • Lemorzsolódás
    • Képzési programok
    • Pályaorientáció
  • Kréta belépés
    • E-napló felhasználói útmutató
  • Pályázatok
    • Erasmus+ Dunaszerdahely 2024. november
    • Erasmus+ Sepsiszentgyörgy 2024 május-június
    • Erasmus+ Prága – Synergy – 2024 június
    • Portugália beszámoló
    • Álláspályázat
    • Lisszaboni beszámoló
    • Máltai beszámoló
    • NTP – TFHJ – 22-0057 A tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok
      • NTP – TFHJ – 22-0057 szakmai beszámoló
    • GINOP-6.2.3-17-2017-00022 “A szakképző intézmények átfogó megújítása az alapkészségek fejlesztése és a lemorzsolódás csökkentése érdekében”
    • Erasmus + mobilitás
      • Görögország
    • EFOP-3.1.10-17-2017-00014
  • Ökoiskola
  • Érettségi és szakmai vizsga tájékoztató
  • Felvételi és vizsga információk
    • Rendkívüli felvételi eljárás
      • Jelentkezési lap
  • Eseménynaptár
    • Őszi pályaorientációs program 2023. szeptember 25.
    • Fenntarthatósági témahét
    • Szakmák éjszakája
  • 8. osztályosoknak
  • Végzős tanulóknak
  • Bemutatóüzemi projekt
  • Instagram
  • Tiktok
  • Tekis Autósiskola
  • Toggle search form

Tejipari szakmunkatárs

Képzés megnevezése: 07214017 Tejipari szakmunkatárs
• Óraszám: 300 óra
• Bemeneti feltétel: alapfokú iskolai végzettség
• Egészségügyi alkalmassági szükséges: szükséges (33/1998. (VI. 24.) NM rendelet 15.
számú melléklete alapján)
• Képzési díj: Ingyenes (Az 1. szakképesítés szerezhető ingyenesen)
• Képzést igazoló dokumentum: A képzés tanúsítvánnyal zárul, melynek birtokában
képesítő vizsga tehető és képesítő bizonyítvány szerezhető.
• Egyéb információ: A szakmai anyagot a képző biztosítja.
• Programkövetelmény:
https://api.ikk.hu/v1/media/documents/6371?filename=Tejipari-szakmunkat%C3%A1rs-
2021.12.20.-
v1.pdf&_gl=1*wi1kgj*_ga*MjYzODA1NjQ3LjE3MjkxNTgzNDk.*_ga_K4RNLHW8G3*MTczNzU
1NTM3Ny41My4xLjE3Mzc1NTY3MzAuMzIuMC4w
A tejipari szakmunkatárs ismeri a tehéntej természetét, jellemző tulajdonságait, a benne rejlő
veszélyeket, azok megelőzésének lehetőségeit, a kisüzemi, termelői tejtermékek gyártásának
technológiai és munkafolyamatait, higiéniai, élelmiszerbiztonsági előírásait.
Kisüzemi körülmények között, csapatmunkában végzi élelmiszerelőállító tevékenységét:
alapanyagokat vesz át, minősít, azokat kezeli és tárolja, natúr és ízesített joghurtot, tejfölt,
túrót és egyszerűbb sajtokat (natúr és ízesített érlelés nélküli friss sajtot, savósajtot, félkemény
sajtokat) állít elő és tárol úgy, hogy munkája közben betartja a higiéniai, tűz- munka- és
környezetvédelmi előírásokat.

Copyright © 2025. AMSZI -

Powered by PressBook Green WordPress theme