Skip to content
  • Facebook oldalunk
  • E-mail
  • Telefon
  • Cím

Mg. Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

  • Felvételt nyert tanulók listája
  • Képzések
    • Felnőttek szakmai képzése
      • Az Északi Agrárszakképzési Centrum által meghirdetett képzések, képzési programok
        • Borász
        • Élelmiszeripari gépjavító
        • Erdészeti harveszter- és forvarder-kezelő
        • Erdészeti forvarderkezelő
        • Sütő-és cukrászipari szakember
        • Tejipari szakmunkatárs
        • Biogazdálkodó
        • Lóápoló és gondozó
        • Állatorvosi asszisztens
        • Méhész
        • Faápoló
        • Kertészeti árudai eladó
        • Vertikális kertész
        • Falusi vendéglátó
      • Felnőttképzés nyilvántartása
      • Képzési programok
      • Felnőttképzés jelentkezési lapok
    • Technikum
      • Mezőgazdasági technikus
    • Szakképző iskola
      • Szakács
      • Gazda
    • Felnőttek szakmai oktatása
      • Az Északi Agrárszakképzési Centrum által meghirdetett szakmai oktatások, képzési programok
      • Gazda
      • Mezőgazdasági technikus
    • Részszakma
      • Állatgondozó
      • Aranykalászos gazda
      • Mezőgazdasági munkás
  • Közérdekű adatok
    • Dokumentumok
    • EASZC belső szabályzatok
    • Fenntartó
    • Osztályok
    • Tanáraink
    • Engedélyezett képzések a 2024-2025. tanévre
    • Szakképzés 4.0
    • Szakképzési munkaszerződés lehetőségei
    • Szakmai és érettségi vizsgák eredményei
    • Lemorzsolódás
    • Képzési programok
    • Pályaorientáció
  • Kréta belépés
    • E-napló felhasználói útmutató
  • Pályázatok
    • Erasmus+ Dunaszerdahely 2024. november
    • Erasmus+ Sepsiszentgyörgy 2024 május-június
    • Erasmus+ Prága – Synergy – 2024 június
    • Portugália beszámoló
    • Álláspályázat
    • Lisszaboni beszámoló
    • Máltai beszámoló
    • NTP – TFHJ – 22-0057 A tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok
      • NTP – TFHJ – 22-0057 szakmai beszámoló
    • GINOP-6.2.3-17-2017-00022 “A szakképző intézmények átfogó megújítása az alapkészségek fejlesztése és a lemorzsolódás csökkentése érdekében”
    • Erasmus + mobilitás
      • Görögország
    • EFOP-3.1.10-17-2017-00014
  • Ökoiskola
  • Érettségi és szakmai vizsga tájékoztató
  • Felvételi és vizsga információk
    • Rendkívüli felvételi eljárás
      • Jelentkezési lap
  • Eseménynaptár
    • Őszi pályaorientációs program 2023. szeptember 25.
    • Fenntarthatósági témahét
    • Szakmák éjszakája
  • 8. osztályosoknak
  • Végzős tanulóknak
  • Bemutatóüzemi projekt
  • Instagram
  • Tiktok
  • Tekis Autósiskola
  • Toggle search form

Élelmiszeripari gépjavító

• Képzés megnevezése: 07214004 Élelmiszeripari gépjavító
• Óraszám: 320 óra
• Bemeneti feltétel: alapfokú iskolai végzettség
• Egészségügyi alkalmassági szükséges: szükséges (33/1998. (VI. 24.) NM rendelet 15.
számú melléklete alapján)
• Képzési díj: Ingyenes (Az 1. szakképesítés szerezhető ingyenesen)
• Képzést igazoló dokumentum: A képzés tanúsítvánnyal zárul, melynek birtokában
képesítő vizsga tehető és képesítő bizonyítvány szerezhető.
• Egyéb információ: A szakmai anyagot a képző biztosítja.
• Programkövetelmény:
https://api.ikk.hu/v1/media/documents/6422?filename=%C3%89lelmiszeriparig%
C3%A9pjav%C3%ADt%C3%B3-2021.12.08.-
v1.pdf&_gl=1*nfkrya*_ga*MjYzODA1NjQ3LjE3MjkxNTgzNDk.*_ga_K4RNLHW8G3*MTczNzYy
MTI2OC41NC4xLjE3Mzc2MjEzMTMuMTUuMC4w
Az élelmiszeripari gépjavító munkája során felismeri az élelmiszeripari gépek, gépsorok
működési zavarait, kisebb hibákat elhárít. Automatikus vezérlésű, mechanikus, pneumatikus
vagy hidraulikus működtetésű, élelmiszer-ipari gépek, gépsorok karbantartásában részt vesz.
Figyeli a működő gépegységek működését, mozgását, érzékszervi diagnosztizálást folytat.
Irányítással élelmiszer feldolgozási alapműveleteket végez: tárol, osztályoz, tisztít, aprít, kever,
termikus műveletek végez (hűt, fagyaszt, főz, süt), csomagol. Felismeri az élelmiszeriparban
használatos szerkezeti anyagokat (fémek és nemfémek), az alapvető gépelemeket
(kötőgépelemek, csapágyak, hajtáselemek, csővezetékek, csőszerelvények). Felméri a
karbantartáshoz szükséges alkatrészeket, anyagokat. Megjavítja a könnyen javítható
alkatrészeket kézi vagy kisgépi eljárásokkal. Gépelemeket, egyszerű szerkezeteket kézi- és
gépi szerszámokkal műszaki dokumentáció alapján összeszerel. Műszaki dokumentáció alapján
egyszerű alkatrészeket gyárt kézi és kisgépes megmunkálással, továbbá egyszerű
szerkezeteket, egységeket állít össze oldható és nem oldható (szegecs-kötés) kötések
alkalmazásával. Gépkönyvek, karbantartási előírások alapján elvégzi a gépek, berendezések
karbantartását, üzembe helyezését. Használja a gépkezelői, vállalatirányítási szoftvereket. A
munkáját munka-, tűzvédelmi, környezetvédelmi, minőségbiztosítási és higiéniai előírások
figyelembevételével önállóan végzi és dokumentálja.

Copyright © 2025. AMSZI -

Powered by PressBook Green WordPress theme