Skip to content
  • Facebook oldalunk
  • E-mail
  • Telefon
  • Cím

Mg. Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

  • Felvételt nyert tanulók listája
  • Képzések
    • Felnőttek szakmai képzése
      • Az Északi Agrárszakképzési Centrum által meghirdetett képzések, képzési programok
        • Borász
        • Élelmiszeripari gépjavító
        • Erdészeti harveszter- és forvarder-kezelő
        • Erdészeti forvarderkezelő
        • Sütő-és cukrászipari szakember
        • Tejipari szakmunkatárs
        • Biogazdálkodó
        • Lóápoló és gondozó
        • Állatorvosi asszisztens
        • Méhész
        • Faápoló
        • Kertészeti árudai eladó
        • Vertikális kertész
        • Falusi vendéglátó
      • Felnőttképzés nyilvántartása
      • Képzési programok
      • Felnőttképzés jelentkezési lapok
    • Technikum
      • Mezőgazdasági technikus
    • Szakképző iskola
      • Szakács
      • Gazda
    • Felnőttek szakmai oktatása
      • Az Északi Agrárszakképzési Centrum által meghirdetett szakmai oktatások, képzési programok
      • Gazda
      • Mezőgazdasági technikus
    • Részszakma
      • Állatgondozó
      • Aranykalászos gazda
      • Mezőgazdasági munkás
  • Közérdekű adatok
    • Dokumentumok
    • EASZC belső szabályzatok
    • Fenntartó
    • Osztályok
    • Tanáraink
    • Engedélyezett képzések a 2024-2025. tanévre
    • Szakképzés 4.0
    • Szakképzési munkaszerződés lehetőségei
    • Szakmai és érettségi vizsgák eredményei
    • Lemorzsolódás
    • Képzési programok
    • Pályaorientáció
  • Kréta belépés
    • E-napló felhasználói útmutató
  • Pályázatok
    • Erasmus+ Dunaszerdahely 2024. november
    • Erasmus+ Sepsiszentgyörgy 2024 május-június
    • Erasmus+ Prága – Synergy – 2024 június
    • Portugália beszámoló
    • Álláspályázat
    • Lisszaboni beszámoló
    • Máltai beszámoló
    • NTP – TFHJ – 22-0057 A tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok
      • NTP – TFHJ – 22-0057 szakmai beszámoló
    • GINOP-6.2.3-17-2017-00022 “A szakképző intézmények átfogó megújítása az alapkészségek fejlesztése és a lemorzsolódás csökkentése érdekében”
    • Erasmus + mobilitás
      • Görögország
    • EFOP-3.1.10-17-2017-00014
  • Ökoiskola
  • Érettségi és szakmai vizsga tájékoztató
  • Felvételi és vizsga információk
    • Rendkívüli felvételi eljárás
      • Jelentkezési lap
  • Eseménynaptár
    • Őszi pályaorientációs program 2023. szeptember 25.
    • Fenntarthatósági témahét
    • Szakmák éjszakája
  • 8. osztályosoknak
  • Végzős tanulóknak
  • Bemutatóüzemi projekt
  • Instagram
  • Tiktok
  • Tekis Autósiskola
  • Toggle search form

Sütő-és cukrászipari szakember

Képzés megnevezése: 07214014 Sütő-és cukrászipari szakember
• Óraszám: 500 óra
• Bemeneti feltétel: alapfokú iskolai végzettség
• Egészségügyi alkalmassági szükséges: szükséges (33/1998. (VI. 24.) NM rendelet 15.
számú melléklete alapján)
• Képzési díj: Ingyenes (Az 1. szakképesítés szerezhető ingyenesen)
• Képzést igazoló dokumentum: A képzés tanúsítvánnyal zárul, melynek birtokában
képesítő vizsga tehető és képesítő bizonyítvány szerezhető.
• Egyéb információ: A szakmai anyagot a képző biztosítja.
• Programkövetelmény:
https://api.ikk.hu/v1/media/documents/6379?filename=S%C3%BCt%C5%91-%C3%A9scukr%
C3%A1szipari-szakember-2021.12.20.-
v1.pdf&_gl=1*1fnvmk8*_ga*MjYzODA1NjQ3LjE3MjkxNTgzNDk.*_ga_K4RNLHW8G3*MTczNz
YyMTI2OC41NC4xLjE3Mzc2MjEzMTMuMTUuMC4w
A sütő- és cukrászipari szakember kiszámolja és kiméri a szükséges nyersanyagokat,
cukrásztechnológiai alapműveleteket végez, cukrászati félkész- és késztermékeket készít.
Igényeknek megfelelően egyszerű díszítő műveleteket végez a termékeken. Kenyereket,
péksüteményeket és finom pékárukat készít hagyományos és korszerű eljárásokkal. A korszerű
technológiáknak megfelelően sütőipari termékeket fagyaszt, és kelesztést késleltet. A
munkájához szükséges technológiai berendezéseket és gépeket igény szerint beállítja, kezeli,
tisztán tartja az élelmiszeriparban használható tisztító- és fertőtlenítőszerek alkalmazásával, A
hulladékokat a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően kezeli, környezettudatos
magatartással végzi a munkáját. Munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási,
élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó
előírások betartásával végzi.

Copyright © 2025. AMSZI -

Powered by PressBook Green WordPress theme